Signum Pro Tornado

Signum Pro Tornado

 

 

 

 

 

 Signum Pro Tornado

 

 

 

Signum Pro Tornado е седмоаголна аксијално завртена  Co-poliester жица нов BLACKLINE POWER Signum Pro серија со оптимизирана молекуларна структура и дава особина што многу добро држи тензија во однос на другите полиестер жици. Signum Pro Tornado дава високо ниво на динамична снага, голем спин, добра контрола , удобност

 

Signum Pro препорачува да оваа жица се шпанува со 10% ниска тензија во однос на другитe полиестер или најлон жици поради тоа што држи голема цврстина. Tornado жицата е 2009 година прогласена за најдобра жица од страна на Германскиот Тенис магазин!

Со оваа жица игра Бернард Томич

 

Дебелина: 1.23 mm/1.29mm.
Конструкција: Седмоаголна аксијално извртена, Co-poliester.
Боја: Црна.