BABOLAT RPM BLAST

 

 

 Babolat Pro RPM Blast

 

 

 

Babolat-RPM-Blast      

 

  
Со Babolat RPM Blast  играат  Rafael Nadal, Fabio Fognini, Fernando Verdasco, Eugenie Bouchard, Julia Goerges, Agnieszka Radwanska,Samantha Stosur и Francesca Schiavone. Оваа долготрајна co-poly жица нуди голем спин и стабилност во игра. Клизавата површина на жицата овозможува површината на жицата да направи движење и да се врати во првобитната положба со што се добива екстремно добар спин. Babolat RPM Blast дава исто така меко чувство во однос на другите жици.Помека е дури од  Pro Hurricane Tour. RPM Blast е идеална жица за играчи кои бараат повеќе спин ,снага и контрола.

 

     Спецификација

 

  • Дебелина: 1.25mm.                            

  • Конструкција: Co-poliester голема густина со осмоаголен профил подмачкана со силикон.

  • Боја: Црна.