Плетење (stringing) Рекети

Babolat STAR 5

 

 Španovanje Reketa

 

Пронајдете ја вистинската жица, вистинската килажа за вашиот рекет и начинот на кој играте за да можете да ги добиете најдобрите перформанси за вашиот рекет.Ние нудиме широк спектар на различни жици и ја  користете ,машината за шпанување плетење:BABOLAT STAR 5. Оваа модерна компјутерска машина ви нуди квалитетна услуга на шпанување и квалитет.

Откако ќе го пронајдете совршениот рекет, ќе треба да ја пронајдете вистинската жица и тензија  што одговара на вашиот сопствен рекет и вашиот специфичен стил на игра, во String Club Pro ние го нарекуваме МОДИФИКУВАН РЕКЕТ   или рекет кастимизиран , а комбинацијата на најдобриот килажа и соодветна жица бара повеќе време. Техничарот Master Racket (MRT) во String Club Pro може да ви помогне да ја пронајдете вистинската жица и напнатост за да ви помогне да извлечете максимум од вашиот рекет.

 

Општо, високо-квалитетни жици, кратки и обратно, ако често сечете жици, можеби ќе треба да го жртвувате квалитетот на игра за да ја добиете игривоста на жицата, разговарајте со Master Racket техничарот. Техничарот може да ви помогне да ја пронајдете совршената опција за вашиот рекет. Со повеќе опции за плетење ќе имате повеќе време за тестирање, но на крајот ќе ги добиете најдобрите перформанси на вашиот рекет, а со нашата висококвалитетна услуга, ќе ви биде загарантиран секој пат кога ќе го донесете рекетот, секогаш ќе играте како последен пат.

 

„Обичен рекет“ значи прилагодување на вашиот рекет на максимални перформанси на теренот, вклучувајќи избор на вистински жици, вистинска тензија за вашиот рекет и свој начин на игра, а во професионалниот тенис, имаме играчи кои користат тежина од 19 кг и 36 кг. Имаме играчи кои користат повеќеслојни жици или  природни жици и оние што користат слоеви со мултифиламент или слој на Кевлар, а најважно е што треба да го изберете вистинскиот избор за вас и за вашата игра. Најдобро да ви помогне разговорот со техничарот Master Racket може да ви помогне да стигнете до одлука.Ние ќе ви дадеме најдобар можен совет за вашaта игра.Ќе смениме дел  од мали и мали грешки сè додека не ја пронајдете најдобрата комбинација за вас како конечна одлука,

 

Кога ќе донесеме вистинска мешавина на жици и тензија, техничарот Master Racket Technician MRT во String Club Pro секогаш ќе го калибрира рекетот со исти параметри и соодветна килажа, а машините за плетење се исти во резултатот на тензија , што значи ако ја погодите истата жица или динамичка вредност (ДТ) со иста тензија, нема секогаш да добивате различни резултати на рекетот. Со CONSTANT PULL технологијата секој рекет ќе бидете содветно стегнат и исплетен правилно на вашата барана килажа.